Noul Moș Crăciun al românilor

Data publicării:
Post Offices Brace For Busiest Mailing Day Of The Year
MIAMI, FL - DECEMBER 14: A gift wrapped package is seen at the Processing and Distribution Center on the busiest mailing day of the year for the U.S. Postal Service on December 14, 2015 in Miami, Florida. With 10 days to go until Christmas eve, today the postal service was expecting 612 million pieces of mail to be sent, from first class letters to priority packages. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Firmele de curierat au devenit vestitorii moderni ai sărbătorilor de iarnă. Sute de mii de cadouri ajung în fiecare zi în casele românilor. Nu sunt aduse cu sania, ci cu furgonetele, iar ca să facă faţă cererii din această perioadă, companiile mari au chemat câte 250 de angajaţi în plus faţă de o zi normală din an.

Spiritul sărbătorile de iarnă s-ar pierde dacă darurile nu ar ajunge la timp, spun curierii.

Numai de la o singură firmă de curierat, peste 200.000 de familii din toată ţara primesc în fiecare zi astfel de colete. Ceea ce înseamnă că în perioada sărbătorilor, la mai mult de jumătate de milion de români bat la uşă astfel de oameni, încărcaţi cu daruri de toate felurile: de la jucării la televizoare şi frigidere.

Pot fi opt camioane în acelaşi timp la descărcat!”, spune Mihai Adrian, reprezentant al unei companii de curierat.

Marfa comandată de clienţi trece mai întâi prin hale uriaşe. Aici este sortată, ajunge pe o bandă specială de unde este preluată de curieri spre destinaţie.

„La noi începe nebunia! Am calculat că vom avea o creştere undeva în jur de 20-25% faţă de anul trecut”, spune Mihai Adrian.

Numărul coletelor comandate de români creşte nu doar în perioada sărbătorilor, ci şi în raport cu anii trecuţi. Dacă în 2013, se comandau 1100 de colete la mia de locuitori, acum se comandă 1600.

„Banda mare poate transporta 9.000 de colete în fiecare oră. 40% dintre ele sunt sortate aici şi ajung în Capitală. În total sunt 16.000 de localităţi care primesc cadouri în perioda sărbătorilor”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

2.300 de curieri lucrează în acest spaţiu de livrare. Pentru a face faţă comenzilor de la sfârşit de an, încă 250 de angajaţi au fost chemaţi la lucru. Din cauza cererilor multe, timpul de livrare în Bucureşti a crescut de la 24 la 48 de ore, iar în ţară un colet ajunge în cel mult trei zile, spun reprezentanţii companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri