Șoseaua de centură a Capitalei, plină de gropi

Data publicării:
lucrari soseaua capitalei

Şoseaua de centură a Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară, este aproape impracticabilă din cauza gropilor uriaşe care s-au format în carosabil. Şoferii care plătesc rovigneta tocmai pentru întreţinerea acestor drumuri asistă neputiincioşi cum li se strică maşinile în drumurile care arată ca după un bombardament. Pentru cei peste 70 de kilometri ai şoselei ocolitoare autorităţile au trimis pe teren o singură echipă, cu câţiva muncitori.

Traficul pe şoseaua de centură seamănă cu o cursă de evitare a jaloanelor. Şoferii, străini şi români, îşi spun nemulţumirea, intrigaţi de eterna problemă a României: infrastructura. Pe o distanță de doar 100 de metri, echipa Digi24 a găsit mai multe capace de roți de mașini pe marginea drumului.

Duminică, o singură echipă lucra la cârpirea soselei, pe o distanţă de peste 40 de kilometri. Gropile de pe şoseaua de centură sunt acoperite cu mixtură rece. Este un fel de plombă provizorie până la reparaţiile care se vor face în primăvară.

Muncitorii nu erau însă însoţiţi de niciun echipaj al poliţiei rutiere, şi nici nu fusese instalat vreun semafor special pentru astfel de lucrări. În spatele echipei de muncitori se formează cozi de maşini chiar dacă lucrările se fac sâmbătă şi duminică tocmai pentru a nu se întâmpla acest lucru.

Peste 80 de drumuri sunt plombate cu acest bitum, urmând ca din luna aprilie să se facă reparaţii cu mixtură caldă, care, cel puţin teoretic, ar trebui să fie mai rezistentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri