C.T Popescu: „Madridul arată ca un fel de campionat național al României” 

Data publicării:
ctp zambitor cu ochelari pe cap

„Scriam azi-noapte că Madrid 2016 poate fi cel mai bun turneu din istoria tenisului românesc, feminin și masculin. M-a corectat Patricia Țig, nu mai poate fi, ci este cel mai bun turneu din istoria tenisului românesc. Dacă cumulăm punctele și banii adunați de jucătoare prin prezența a patru românce din opt în sferturi, plus siguranța prezenței unei românce în semifinală este așa cum vă spun. Important e și cum s-a întâmplat asta, ce meciuri au făcut fetele”, a spus jurnalistul la Digi24.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Simona Halep nu a mai jucat așa de la turneele din Cincinnati și Toronto.

„Simona a dat o probă de bravură jucând ce n-am mai văzut la ea de astă-vară de la Cincinnati și de la Toronto, defensiv-ofensiv în fața Timeei Bacsinszky, o jucătoare foarte bună, top 10, care tocmai a bătut-o la Miami, în sferturi, pe Simona. Acum a făcut nu mai puțin de 15 puncte din 19 venind la fileu, asta e cu totul neobișnuit pentru Simona și mă bucur mult că, în sfârșit, ea s-a decis să facă pasul în față, să nu mai aștepte recuperările adversarei de pe fundul terenului și să închidă punctul. A făcut și un voleu de sub fileu fabulos. Nu am văzut niciodată la Simona un asemenea voleu”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Despre meciul dintre Irina Begu și americanca Christina Mchale, Cristian Tudor Popescu a spus că a fost ca „o bătălie între doi cavaleri mediavali”.

„Irina s-a confruntat cu o luptătoare la fel de puternică, cu Cristina Mchale. A fost o bătălie între doi cavaleri medievali, parcă loveau cu paloșul cu două mâini, nu se punea pune scurt, aproape deloc, să mai lobezi sau să variezi jocul pentru că se lovea atât de tare, ambele loveau atât de tare, de accelerat, lovituri adânci pe fundul terenului, încât singura regulă era cine rămâne în picioare după asemenea schimburi de lovituri. A rămas Irina după al treilea meci în trei zile, de trei seturi, de peste două ore și jumătate. Are fata asta o rezistență fizică și psihică care pe mine m-a buimăcit”, a mărturisit jurnalistul.

Despre Patricia Țig, supriza turneului, jurnalistul a spus că trăiește un vis și că va continua să joace din ce în ce mai bine.

„Patricia Țig, gândiți-vă că până ieri juca în Challenger, a câștigat în câteva zile cam atâția bani câți a câștigat în toată cariera ei de până acum. Suma locurilor jucătoarelor pe care le-a bătut pe tabloul principal este 78, în vreme ce Patricia ocupă locul 134 mondial și totuși a arătat uluitor. A arătat ca o jucătoare de top WTA. Siguranță, încredere în lovituri, capacitate mare de a acoperi terenul, lovituri din situații dificile, tupeu cu care a pus scurte și a lobat. Mai are încă niște rămășițe, să-i spun de provincialism, prin faptul că nu digeră imediat greșelile. Se uită lung după mingi, după urme de minge, când știe foarte bine că arbitrul nu va schimba decizia, dar asta o să treacă repede”, a spus jurnalistul.

Referitor la meciul Patriciei Țig de astăzi cu Samantha Stosur, Cristian Tudor Popescu a apreciat că românca îi va pune mari probleme australiencei.

„Patricia a câștigat încredere. Când vii din calificări cum vine ea, când ești outsider-ul total, cu fiecare meci câștigat în fața unei jucătoare mult mai bine plasate crește încrederea în tine. A adunat de la meci la meci încredere în sine, tupeu în sensul bun. Nu mă sperie Samantha, o jucătoare foarte bună, dar după părerea mea, Patricia îi va pune mari probleme. Pe Patricia o duce inconștiența acum. Știți ce a spus? „Mă bucur că am ajuns în sferturi, nu am făcut socoteala”. Ea nu mai gândește acum. Tinerețea, situația asta e un vis pentru ea. Ea nu se va speria. În vis nu te sperii de monștri. Nu se va speria de Samantha. Mi-a fost mai frică de Maddison. Nu știu ce s-a întâmplat cu Maddison azi-noapte, a fost aeriană, nu a reușit să intre în joc. Cred că Patricia va continua să joace la nivel, din ce în ce mai bine”, a conchis jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a spus că meciul dintre Sorana Cîrstea și Laura Sigemund a fost unul dintre cele mai frumoase de la Madrid.

Sorana Cîrstea, după doi ani, mai mult de doi ani de eclipsă dureroasă și fizică și de încredere, psihologică, iată că revine cu jocul ei care ne-a încântat de atâtea ori, joc în lamă, de brici, având în față o oponentă la fel de puternică, Laura Siegemund, care și ea a avut un reviriment extraordinar în ultima vreme. A fost meciul lor unul dintre cele mai frumoase de aici de la Madrid. Madridul a ajuns să arate ca un fel de campionat național al României. Nu numai că au ajuns în aceste poziții fetele, nu numai că li s-au aliniat planetele, dar arată și Madridului și lumii întregi un tenis excepțional”, a subliniat jurnalistul.

Citiți: 
Româncele fac senzație la Madrid. Avem patru jucătoare în sferturile turneului: cel puțin una e semifinalistă
Madrid Declarațiile fetelor după calificarea în sferturile de finală. Orele la care joacă româncele
C.T Popescu, despre meciul I.Begu-S.Halep: „Vor ieși niște scântei superbe”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri