10 ani fără permis de conducere pentru alcool sau stupefiante la volan - legea a trecut de Parlament

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Bautura la volan
Foto: Profimedia

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege referitor la prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Printre altele, noua lege conține prevederi care aduc atingere legislației rutiere. Instanța poate da verdict de reținere a permisului de conducere pentru o perioadă de 1 până la 10 ani pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan.

Proiectul de lege mai prevede interzicerea exercitării dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule timp de 10 ani pentru şoferii care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan.

 În forma ieșită de la Senat se prevede că dreptul de a conduce fehicule pentru care îți trebuie permis poate fi spuspendat de instanță pe o perioadă cuprinsă între 1 și 10 ani.

Camera Deputaţilor este for decizional, așadar, noile prevederi intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

'10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”. Mulțumesc Președintelui Camerei și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani" a scris Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului, pe pagina personală de Facebook.