ACCIDENT AVIATIC. Șeful ROMATSA a demisionat: Nu am nimic să-mi reproşez

Data publicării:
aleodor francu mediafax

 

ACTUALIZARE 16.06. Aleodor Frâncu a declarat Pentru MEDIAFAX că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

"Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate", a spus Aleodor Frâncu.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Frâncu a răspuns: "Nu am nimic să-mi reproşez. Am demisionat numai pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei".

ACTUALIZARE 14.45. Valentin Dumitru Cimpuieru a fost numit director interimar la ROMATSA.

El este un om cu vechime în ROMATSA, unde a ocupat funcţia de director tehnic.


Cererea a venit după prezentarea raportului lui Gabriel Oprea. 

ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN, se arată în raportul vicepremierului Gabriel Oprea. 

Aleodor Frâncu a ocupat funcția de șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 2005 - 2006, potrivit CV-ului său.

El a fost verificat de CNSAS, pentru a se stabili dacă a colaborat cu Securitatea Frâcu a recunoscut că a scris două note informative, însă a susţinut că acestea au fost pur tehnice şi "nu au făcut rău nimănui". Potrivit acestuia, notele au fost redactate în anii '70, atunci când, imediat după terminarea facultăţii, împreună cu soţia au fost repartizaţi să se ocupe de ridicarea unui baraj.

În 2006, Colegiul CNSAS a stabilit Frâncu nu a colaborat cu Securitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri