BĂILE 1 MAI. Turiştii, invitaţi la tradiţia tăierii porcului

Data publicării:
24 2012ignatbihor-40345

Alexandra este din Buzau şi a venit în Băile 1 Mai cu familia, atrasă de beneficiile apei termale. Nu a văzut niciodata cum se taie un porc şi a coborât în curtea pensiunii cu strângere de inimă.

Clienţii au îndurat frigul de afară ca să asiste la evenimentul inedit pentru ei.

Porcul a fost tăiat dupa cum spune tradiţia: să rămână carne pentru friptura, şorici, dar şi slănină și şuncă. Picioarele porcului devin, carne numai bună pentru afumătură. Slănina este pusă în sare, iar coastele merg la afumat.

Petrecerea s-a încheiat cu o cină tradiţională, iar din meniu nu a lipsit pomana porcului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri