Vasile Blaga se declară „șocat” de componența guvernului. PDL votează împotriva învestirii

Data publicării:
vasile 20blaga 205463387 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-39968

„Ne şochează că astăzi acest prim-ministru vine cu mai mulţi oameni cu probleme de integritate şi ne cere din nou votul de încredere”, a adăugat senatorul PDL.

Vasile Blaga a fost a doua persoană care a luat cuvântul, după președintele Senatului, Crin Antonescu, pentru a reacționa la discursul prin care premierul desemnat, Victor Ponta, și-a prezentat prioritățile și programul de guvernare.

Liderul opoziției a arătat că PDL şi-a exprimat îndoiala în legătură cu competenţa şi integritatea unor membri ai Guvernului, iar „temerile PDL s-au adeverit cu vârf şi îndesat”.

Preşedintele PDL a mai arătat că democrat-liberalii vor rămâne în opoziţie şi vor face o opoziţie constructivă, vor susţine calea europeană, euroatlantică, aderarea în spaţiul Schengen și vor apăra, așa cum au mai făcut-o, statul de drept.

„Când, în sfîrşit Guvernul se va ocupa de guvernare, PDL va participa la discuţiile vizând revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială, stabilirea Codului electoral", a anunțat Vasile Blaga.

Ponta: Animalele, oricât de mari, pot fi înghițite

Premierul Victor Ponta a răspuns în Parlament criticilor liderului PDL, Vasile Blaga, transmițându-i acestuia că este convins că poate să înghită un „Guvern-mamut”, deoarece animalele, oricât de mari, pot fi înghițite.

„Distinsul președinte al PDL a vorbit despre măsuri de stânga. Să nu mă dezamăgiți, dumneavoastră chiar sunteți un om de stânga, nu cred că vă deranjează lucrul ăsta. Cât despre Guvernul-mamut, mă gândeam că puteți să îl înghițiți, pentru că animelele, indiferent cât sunt de mari, pot fi înghițite de dumneavoastră. Să fii liderul PDL și să vorbești de corupție și minciună este, cum s-ar spune în Ardeal, să vorbești de frânghie în casa spânzuratului sau, cum ar spune vameșii, să nu fluieri în biserică”, i-a spus Ponta lui Blaga, de la tribuna Parlamentului.

El a adăugat că, după ce l-a auzit pe Blaga, începe să îi pară rău că nu a vorbit Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri