Automatul care dă lumânări și tămâie în loc de sandvișuri

Data actualizării: Data publicării:
automat

În secolul tehnologiei, biserica nu putea rămâne în urmă. Un preot din Câmpina a găsit o soluție ca toți enoriașii să poată cumpăra lumânări și candele, chiar și când biserica este închisă: a transformat un vechi aparat de sandvișuri, gustări și sucuri în automat de lumânări. Pe internet, cârcotașii comentează că nu e exclus ca în curând să apară și automate cu anafură sau apă sfințită. Gura lumii, însă, n-o poți închide. Până una-alta, afacerea merge ca unsă, iar credincioșii sunt mulțumiți.

Două bancnote, o simplă apăsare de buton, și lumânarea-i gata. Văzând că mulți enoriași ajung la cimitir abia după ora la care magazinul cu obiecte bisericeşti se închide, un preot din Câmpina s-a gândit să le sară în ajutor. A închiriat un automat de sucuri și gustări, l-a umplut cu lumânări și candele și l-a proptit în curtea lăcașului de cult.

Nicolae Radu, preot: Eu nu prea înţeleg de ce este atâta vâlvă în jurul acelui obiect care este atât de util enoriaşilor mei. Este un automat de autoaservire în care vine enoriaşul, bagă un ban şi cumpără produsul pe care vrea să îl cumpere.

Pe aparat, o inscripție îi liniștește pe enoriași: biserica folosește numai ceara parohiei: 2 lei e o lumânare, 9 lei o candelă. Automatul nu dă rest. Dar păstrează lumănările intacte, indiferent de cât de cald va fi la vară.

Femeie: Poate nu e deschis magazinul şi se duce şi apasă acolo, lucrează şi îşi scoate lumânări, îşi scoate tot ce vrea, tămâie, tot ce vrea.

Femeie: Probabil economisesc un salariu al unei doamne care stătea să le vândă.

Bărbat: Cred că e o idee excelentă. Şi cred că n-ar fi rea ideea dacă s-ar aproba pe la toate bisericile. Toţi preoţii să facă aşa ceva!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri