La oraş, ca la ţară. În două cartiere din Bârlad asfaltul şi canalizarea lipsesc cu desăvârşire

Data publicării:
barlad-1

La Bârlad, odată cu topirea zăpezii sau după o ploaie mai puternică, civilizaţia pierde teren: străzile din două cartiere sunt înghiţite de noroaie. Cât despre canalizare, aceasta rămâne doar o promisiune neonorată de ani de zile.

Uitaţi-vă şi dumneavoastră, fără cizme nu poţi intra. Ai intrat, mai trece o maşină cu oleacă de viteză, te-a făcut din cap până în picioare, poftiţi, uitaţi-vă. Aşa sunt străzile la Bârlad”, se plânge Ionel Luchian, locuitor al cartierului Munteni. Aici, la fiecare ploaie sau dezgheţ, drumurile se transformă în mocirlă. În timp ce maşinile abia pot circula pe străzi din cauza gropilor, oamenii nu pot ieşi din case fără cizme de cauciuc.

Oamenii se plâng că de ani de zile autorităţile le promit că vor introduce canalizare şi, apoi, vor asfalta drumurile. Rămâne însă doar speranţa. „Am rude la ţară şi au până în poartă asfalt şi canalizare şi tot. Şi noi aici... mai mare râsul. Nu mi-e ciudă de altceva decât de minciunile care ni se spun”, se plânge o femeie.

Drumuri ca acum jumătate de secol sunt şi în cartierul Podeni. În ciuda faptului că nu beneficiază de condiţii civilizate, locuitorii se plâng că nu beneficiază de nici o reducere la plata taxelor şi a impozitelor. „Plăţile şi tot ce se fac la Primărie se fac ca făcând parte din oraş”, arată un locuitor.

Reprezentanţii Primăriei spun că primul pas pentru rezolvarea nemulţumirilor locuitorilor din cele două cartiere a fost făcut: Consiliul Local a aprobat contractarea unui împrumut de 6,5 milioane de euro care urmează să fie returnat în 20 de ani. „Este în proiectul Consiliului Local Munteni - Podeni, urmeaza să se scoată la licitaţie, nu sunt probleme”, susţine Marin Bunea, viceprimarul Bârladului. Lucrările ar trebui să înceapă aşadar în primăvara acestui an. Asfaltarea străzilor se va face abia după finalizarea reţelei de apă şi canalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri