Victor Ponta: Poşta trăieşte pentru că, noi, Guvernul, continuăm să dăm pensiile prin poştă, altfel le puneam pe card

Data publicării:
PO TA ROM N -Mediafax Foto-Liviu Chirica-1

ACTUALIZARE 17.10. „Înţeleg temerea celor de la Poşta Română, pe de altă parte să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil, inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care îl înţeleg. Asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. Este nedrept pentru pensionari. Poşta Română mai trăieşte prin faptul că, noi, Guvernul Romaniei continuăm să dăm pensiile prin poştă, altfel le puneam pe carduri”, a spus premierul Victor Ponta.

„Există tot efortul şi toate soluţiile necesare însă gestul de astăzi nu este acceptabil. Am văzut problema de la Poşta Română, o ştiţi foarte bine, noi au preluat-o nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere. Încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes”, a adăugat premierul.


Astăzi, până la sfârșitul zilei, toți factorii poștali din România să se ducă să distribuie pensiile, așa cum era programat”, a declarat ministrul Comunicațiilor.

Ministrul Comunicațiilor a subliniat faptul că dificultățile Poștei Române sunt cauzate și de activitatea redusă pe care o au factorii poștali, explicând că o parte din pensii sunt depuse pe card.

În plus, potrivit lui Dan Nica, compania a primit un act de constatare imputare de 90 de milioane de lei, în urma unui control ANAF. Problema depistată de Agenția Națională de Administrare Fiscală a fost împărțirea unor tichete de masă premium care nu puteau fi deductibile.

Ministrul Comunicațiilor a afirmat că actuala conducere plătește pentru managementul prost de anul trecut.

Plătim factura fostei conduceri. Cam 15% pe lună plătim pentru smecheriile celor din trecut”, a declarat Nica.

Dan Nica a anunțat și rezultatele negocierilor cu reprezentanții salariaților.

În locul unor reduceri de program de două sau patru ore, se preferă o disponibilizare a persoanelor care nu au acoperire în activitate pentru salariile pe care le încasează”, a mai spus acesta.

Angajaţii oficiilor poştale din Capitală au continuat astăzi protestele începute în urmă cu o zi, numărul oficiilor închise fiind extins la 20 şi incluzând şi Centrul de tranzit, locul în care ajunge toată corespondenţa şi de unde se distribuie către unităţi.

Citiți și:

GREVĂ PE DURATĂ NELIMITATĂ. Mii de angajaţi ai Poştei au întrerupt lucrul pentru a doua zi

Protestele s-au extins şi în ţară, în Cluj numărul manifestanţilor ajungând la 200.

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, formalităţile şi documentele de plată fiind deja transmise de către Casa Naţională de Pensii Publice, a declarat marţi, pentru Mediafax, directorul de comunicare al instituţiei, Angelica Mihail.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri