VIDEO. Iarna şi-a făcut apariţia în România. Drumarii s-au pregătit de vreme rea

Data actualizării: Data publicării:
deszapezire

Iarna începe să-şi facă apariţia în România. Toată ţara este sub o informare meteorologică de vreme deosebit de rece şi ninsori. La ora aceasta este cod galben de vânt puternic în judeţele Constanţa şi Tulcea. Au apărut şi primii fulgi de zăpadă, dar şi primele promisiuni. Reprezentanţii firmelor care se ocupă de deszăpezire spun că sunt pregătiţi să intervină şi că şi-au făcut stocuri de materiale antiderapante. De exemplu, direcţia de drumuri din Braşov a primit, într-o singură zi, 11 camioane încărcate cu 300 de tone de sare de la salina Slănic Prahova.

Horia Stancu, șeful secției de Drumuri Naționale Brașov: Avem 26 de utilaje pe întreaga secţie de drumuri naţionale Braşov, aproximativ 6.000 de tone de sare, toţi colegii sunt în alertă. Am răspândit material preventiv.

În judeţele Harghita şi Vâlcea a început să ningă încă de ieri dimineaţă.

În Poiana Braşov, chiar dacă stratul de zăpadă abia are câţiva centimetri, turiştii s-au declarat încântaţi de venirea iernii.

-Am venit în primul rând, că am auzit că o să ningă la munte şi ne place iarna.

-Ne bucurăm de prima zăpadă.

-La prima ninsoare, am venit cu copiii, să ne relaxăm.

Gabriel Roşca, manager hotel: Ne bucurăm foarte mult, cu atât mai mult avem şi hotelul ocupat 100% şi cu această zăpadă, clienţii vor fi mult mai satisfăcuţi şi bucuroşi.

Pe Transfăgărăşan, a nins viscolit. Vântul a batut cu 40 km/h, iar termometrele au indicat temperaturi cu minus.

Frigul, lapoviţa şi ninsorile vor persista şi în următoarele zile, anunţă meteorologii.

Alina Serban, meteorolog ANM: Sâmbătă vremea va deveni deosebit de rece cu maxime la amiază în regiunile extracarpatice de la 0 e posibil să avem și sub, până la cel mult, 3, 5 grade în Oltenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri