VIDEO. Faleza din Eforie Nord, surpată după ploi

Data actualizării: Data publicării:
faleza

Probleme mari pe litoral după ploile torenţiale din ultimle zile. La Eforie Nord o parte din faleză s-a surpat şi a ajuns pe plajă. Din fericire, promenada betonată nu a fost afectată, dar acum se sprijină doar în pilonii turnați pentru susținere.

O bandă de avertizare subțire îi atenţionează pe trecători de pericol.

Paul Greavu, jurnalist Digi24: Volumul de apă a fost atât de mare, încât foarte mult pământ a fost săpat de sub promenadă. Acum putem vedea și stâlpii de susținere care au fost forați atunci când a fost construită faleza.

Acum, promenada stă suspendată doar pe acei piloni, forați la 8 metri adâncime pentru sporirea siguranței.

Paul Greavu, jurnalist Digi24: Utilajele adună acum pământul care s-a scurs de sub promenadă, iar apoi vor nivela plaja pentru ca aceasta să arate cât mai bine la începutul sezonului.

Promenada din Eforie Nord a fost construită cu bani europeni, aproximativ 2 milioane de euro.

Robert Șerban, primarul orașului Eforie: Acum doi ani, sau trei ani de zile, s-a terminat promenada falezei superioare din Eforie Nord. Bănuiesc, că dacă acea promenadă nu era acum, asistam la un mic dezastru.

Fiind vorba de o suprare masivă, care se întinde pe 35 de metri liniari, autoritățiile locale vor cere sprijin.

Robert Șerban, primarul orașului Eforie: Ceea ce pot să vă spun este că în acest moment nu pot să facă decât o expertiză tehnică. Acest raport operativ va fi înaintat către prefectură, la consiliu județean, către ministerul de interne și la cabinetul premierului.

Toată zona litorală a Mării Negre a fost lovită de ploi abundente care, ieri dimineață au depășit 60 de l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri