Daune de trei miliarde de euro în caz de cutremur

Data publicării:
bloc vechi
Imagine de arhivă

Dauna maximă ce ar putea fi plătită în contul poliţelor încheiate împotriva calamităţilor naturale se ridică la 2,8 miliarde de euro. Calculul a fost făcut pe baza datelor furnizate de cele 26 de societăţi de asigurare care au încheiat poliţe cu riscuri de catastrofă naturală.

Deşi nu este mică, suma este fost considerată de unii specialişti ca fiind prea optimistă. Motivul este acela că mulţi români au renunţat în ultimii doi ani să-şi mai asigure locuinţele. În lipsa unor sancţiuni, nici măcar poliţele obligatorii nu au mai fost reînnoite.

În cazul unei calamităţi majore, asigurătorii locali ar suporta numai o mică parte din valoarea despăgubirii maxime pentru că au contracte de reasigurare cu alte companii din domeniu.

Transferul riscului pe această clasă este vital, potrivit specialiştilor, care spun că o firmă nu poate supravieţui fără reasigurare.

Potrivit calculelor ASF, asigurătorii locali au fonduri suficiente pentru a susţine astfel de pierderi. Şi chiar ar putea rămâne cu 300 de milioane de euro după achitarea daunei maxime rămase în sarcina lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri