Fillon, acuzat că a primit 50.000 de dolari pentru a aranja o întâlnire cu Putin

Data publicării:
francois fillon fb

Candidatul de dreapta la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, este acuzat că a primit 50.000 de dolari pentru a aranja o întâlnire între un miliardar libanez şi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Le Canard Enchaine, potrivit News.ro.

francois fillon fb

Compania de consultanţă a lui Fillon, 2F Conseil, ar fi încasat în 2015 suma pentru a aranja întâlnirea între liderul de la Kremlin, omul de afaceri libanez Fouad Makhzoumi şi directorul general al companiei energetice Total,  Patrick Pouyane.

Purtătorul de cuvânt al lui Fillon a negat vehement acuzaţiile, spunând că „insinuările” din Le Canard Enachaine sunt „complet lipsite de fundament”.

La rândul său, Kremlinul a descris informaţia drept o „ştire falsă”.

Scandalul a izbucnit cu o lună înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi la câteva săptămâni după ce Fillon a fost acuzat că şi-a angajat fictiv soţia şi copiii timp de peste un deceniu şi i-a plătit cu până la 900.000 de euro.

În plus, el este acuzat că a acceptat un împrumut nedeclarat în valoare de 50.000 de euro de la un om de afaceri francez în 2013 şi că a primit cadou costume făcute la comandă de până la 48.000 de euro de la un prieten bogat.

Fillon a negat că ar fi încălcat legea, dar a recunoscut că a făcut greşeli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri