Violenţe în Turcia, după moartea unui tânăr. Mii de oameni au protestat la Ankara şi la Istanbul

Data publicării:
531fbc4d95f9cff57e000001

Moartea lui a scos deja în stradă mii de oameni în mai multe oraşe din Turcia. În Ankara, protestatarii s-au încăierat cu poliţia. Cel puţin cinci persoane au fost rănite, iar 50 de manifestanţi au fost arestaţi.

Cea mai mare demonstraţie a avut la Ankara, unde peste două mii de oameni au încercat să blocheze una dintre şoselele principale. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au îndepărtat pe demonstranţi.

Ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc şi la Istanbul, oraşul natal al victimei.

Imediat după ce s-a aflat de moartea băiatului, zeci de oameni adunaţi în faţa spitalului în care era internat au început să arunce pietre şi diverse obiecte în maşinile poliţiei.

„Suntem aici pentru a cere dreptate pentru aceast crimă comisă de către Poliţie. Vărsarea sângelui lui Berkin Elvan nu va rămâne nepedepsită. Dacă un tânăr de 15 ani este ucis, cineva trebuie să plătească.”, spune unul dintre protestatari.

Băiatul a fost rănit anul trecut în iulie. El ieşise din casă ca să cumpere pâine, dar a nimerit în mijlocul confruntărilor dintre manifestanţii antiguvernamentali şi poliţişti. Atunci a fost lovit în cap de o grenadă cu gaz trasă de poliţişti şi a intrat în comă. Moartea lui ridică la şase numărul victimelor protestelor din Istanbul. Niciun poliţist nu a fost acuzat în acest caz.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri