Pușcașii marini au luat cu asalt secția de poliție din Acapulco, capitala opiului din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
maxresdefault

Fosta stațiune mexicană preferată a vedetelor de la Hollywook, Acapulco, a fost miercuri luată cu asalt de pușcașii marini și de alți soldați, într-o operațiune de amploare care a avut ca țintă chiar forțele poliției, acuzate că nu sunt decât o piesă din angrenajul masiv al cartelurilor de droguri care controlează orașul de la malul Pacificului.

Agenții federali și pușcașii marini au preluat securitatea publică asupra orașului Acapulco, confiscând armele poliției locale, relatează The Telegraph.

Acapulco este acum unul dintre cele mai violente orașe ale lumii, cu o rată a crimei de 103 la suta de mii de locuitori, și capitala producției de opiu din Mexic.

Roberto Alvarez Heredia, purtătorul de cuvânt al consiliului de securitate al statului, a declarat că doi ofițeri au fost oficial puși sub arest pentru legături cu bandele criminale care își împart orașul.

Statul Guerrero, în care se află Acapulco, este considerat nucleul dur al traficului de narcotice din Mexic.

175 de politicieni au fost asasinaţi, în ultimul an, în Mexic, conform firmei de analiză a riscurilor Etellekt, relatează dpa.

Politicienii au fost ucişi între septembrie anul trecut şi 31 august anul acesta, o perioadă de timp care a inclus şi campania de dinaintea alegerilor din iulie, a precizat luni Etellekt.

Acest bilanţ înseamnă că lunar au avut loc cel puţin 14 asasinate politice.

În plus, în aceeaşi perioadă au fost înregistrate 850 de acte de agresiune împotriva politicienilor în întreaga ţară, conform Etellekt.

Violenţele nu s-au redus după alegerile din iulie, fiind înregistrate de atunci 63 de atacuri asupra politicienilor, inclusiv 21 de asasinate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri