De ce au eșuat criptomonedele lansate recent

Data publicării:
criptomonede

Criptomonedele lansate recent pe piață nu au avut viață lungă. Peste 800 dintre acestea sunt acum la ultima suflare, după ce au ajuns să valoreze mai puţin de un cent, arată site-ul Dead Coins.

Este vorba despre noile criptomonede care au luat naştere prin aşa-numita ofertă iniţială de monede, sau ICO, şi multe dintre ele s-au dovedit a fi adevărate scamatorii şi nu s-au concretizat astfel în produse reale.

Anul trecut a avut loc o adevărată explozie a ofertelor iniţiale de monede. Şi oamenii le-au cumpărat pentru că sunt ieftine şi ar putea oferi profituri mari în viitor. Astfel, în 2017 companiile au acumulat 3,8 miliarde de dolari graţie noilor monede virtuale, iar anul aceste suma a crescut la aproape 12 miliarde de dolari, potrivit CoinSchedule, un site care urmărește piața.

Cu toate acestea, sute dintre aceste proiecte sunt acum moarte, pentru că s-au dovedit a fi înșelătorii. Acum, viitorul criptomenedelor este pus sub semnul întrebării din moment ce şi bitcoinul, cea mai populară monedă virtuală, a ajuns să valoreze cu 70% mai puţin faţă de recordul înregistrat la sfârşitul anului trecut, de aproape 20 de mii de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri