Yahoo, Twitter şi Facebook se strecoară printre electronicele anului la CES 2014. Târgul din Las Vegas se transformă într-un eveniment multimedia

Data publicării:
ces marisa

Cele mai avansate tehnologii şi ultimele noutăţi în materie de electronice şi calculatoare pot fi admirate de marţi la Las Vegas, unde începe târgul anual dedicat, un adevărat festival al gadgeturilor şi domeniului IT. Decenii la rând, Târgul de Electronice din Las Vegas - Consumer Electronics Show a fost locul în care amatorii de tehnologie au putut vedea înaintea tuturor cele mai noi televizoare, calculatoare sau telefoane. De la o vreme însă, târgul nu mai este doar unul al electronicelor: anul acesta, printre expozanţi se numără Yahoo, Twitter şi Facebook.

Trăim într-o epocă a electronicelor inteligente. Există telefoane inteligente, televizoare inteligente şi chiar frigidere inteligente, iar atributul le este conferit de faptul că pot să se conecteze la internet. Fără internet, toate aceste aparate ar avea o utilitate limitată şi nu s-ar deosebi cu nimic de aparatele clasice.

Tocmai de aceea, la târgul de electronice din Las Vegas, care îşi deschide porţile marţi, internetul joacă un rol important. Preşedintele Yahoo, Marissa Mayer, şi şeful Twitter, Dick Costolo, participă la conferinţe în care vor explica modul în care serviciile online funcţionează pe electronicele noii generaţii. Reprezentanţii Facebook vor fi şi ei prezenţi. Furnizorii de servicii online vor fi însoţiţi la târgul din Las Vegas de providerii de internet şi servicii de telecomunicaţii precum AT&T, Cisco sau Qualcomm.

Târgul din Las Vegas nu mai este aşadar unul de electronice, ci un târg multimedia.

 

Pe lângă furnizorii de servicii, joacă un rol mai important în lumea tehnologiei şi furnizorii de conţinut, căci atât telefoanele inteligente cât şi televizoarele conectate la internet devin tot mai dependente de jocurile şi aplicaţiile pe care utilizatorii le descarcă din magazinele virtuale.

Totuşi, chiar dacă internetul devine din ce în ce mai important, cele mai spectaculoase prezentări vor veni tot din partea producătorilor de aparatură. Vizitatorii târgului vor putea vedea automobile solare sau automobile fără şofer. În plus, vor urmări cum plasticul este transformat în obiecte de toate formele cu ajutorul imprimantelor 3D. Vor putea testa inclusiv o noua consolă de jocuri Steam care vrea să rivalizeze cu Playstation şi Xbox.

Ca să poată rula jocurile, consolele de orice fel au nevoie de un televizor de calitate, iar oferta va fi una destul de variată. Vor fi prezentate televizoare cu ecran curbat sau televizoare de ultra definiţie cu tehnologia 4K, şi aceasta în ciuda faptului că, de la o anumită rezoluţie în sus, ochiul uman nu mai poate să facă diferenţa în privinţa calităţii imaginii.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri