Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională vor intra de 15 ori în 2014

Data publicării:
spatiu cosmonaut

Staţia Spaţială Internaţională va intra în noul an când se va afla undeva între Noua Zeelandă şi Australia. Va fi doar prima întâlnire cu 2014 pentru cei şase astronauţi de la bord: ruşii Oleg Kotov, Sergey Ryazansky şi Mikhail Tyurin, americanii Michael Hopkins şi Rick Mastracchio, şi japonezul Koichi Wakata. Pe măsură ce se deplasează în jurul Terrei, complexul orbital va intra de 15 ori în 2014, şi se va întoarce în 2013 de 14 ori.

Pe 1 ianuarie, la ora două, ora României, staţia spaţială se va afla deasupra Atlanticului, la sud de Africa, iar când astrofizicienii de la centrul NASA din Houston îşi vor spune La mulţi Ani, la 8 - ora României, colegii lor din complexul orbital se vor afla deasupra Pacificului, între Australia şi America de Sud.

Un moment special va fi numărătoarea inversă de la New York, la 7 - ora României, când astonautul Mike Massimino le va prezenta zecilor de mii de oameni adunaţi în Time Square, felcitările video transmise de astronauţii de la bordul staţiei internaţionale.

În fine, la 11 şi 51 de minute, ora României, cei şase astronauţi vor intra pentru ultima oară în 2014, când platforma spaţială pe care lucrează se va afla la est de Noua Zeelandă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri