Cadrele didactice ies în stradă. Mâine sunt aşteptaţi la Bucureşti 8.000 de profesori din întreaga ţară

Data publicării:
proteste profesori octombrie 2013 - captura digi24

Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar speră să strângă peste 8.000 de oameni în faţa Guvernului. Vor veni profesori din toată ţara. Mitingul este programat să înceapă la ora 11.00, în Piaţa Victoriei.

În această dimineaţă, mai mulţi profesori din Timişoara vor porni la drum, cu maşinile personale, spre Capitală. Toate costurile deplasării sunt suportate din propriul buzunar. În semn de solidaritate cu ei, mii de studenţi timişoreni vor intra miercuri la ore cu banderole albe pe braţ.

Săptămâna trecută, 2.000 de profesori din judeţul Timiş au fost în grevă japoneză de avertisment. Dascălii sunt nemulţumiţi de salariile mici, de faptul că li s-au tăiat sporurile, s-au blocat posturile şi pentru că nu mai primesc bani de navetă.

După protestul de miercuri al profesorilor şi studenţii din toată ţara vor ieşi în stradă, pe 13 noiembrie.

O mie de profesori au protestat ieri la Parlament

Ieri, peste 1.000 de profesori afiliaţi la Federaţia Sindicală Spiru Haret au protestat în faţa Palatului Parlamentului

Ei au cerut alocarea a 6% din PIB pentru educație, salarii mai mari și depolitizarea sistemului. Un profesor debutant nu câștigă mai mult de 700-800 de lei lunar, iar unul cu 25 de ani vechime și toate gradele didactice luate ajunge la 2.000 de lei.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri