Elevii din Polonia au scăpat de temele obligatorii: „Sunt mulţumită, pentru că nu-mi plăceau prea tare temele”

Data actualizării: Data publicării:
Happy school kids using digital tablet
Sistemul educativ polonez a fost supus unui număr de reforme în ultimii ani, aproape fiecare nou guverm făcând schimbări. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Elevii polonezi au scăpat de făcut teme obligatorii acasă. Guvernul condus de Tusk s-a ținut de promisiunea făcută la ultimele alegeri părinților care au denunțat o oboseală cronică a școlarilor. Profesorii, însă, sunt nemulțumiți.

Elevii polonezi nu mai au de făcut teme obligatorii acasă, aceasta fiind o promisiune a Guvernului proeuropean al lui Donald Tusk în ultimele alegeri, relatează Euronews.

Temele obligatorii acasă au fost desfiinţate în cazul elevilor mici, iar în cazul celorlalţi sunt facultative.

Obiectivul acestei interdicţii este ”despovărarea” elevilor după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de a evita o oboseală cronică, denunţată adesea de către părinţi.

”Sunt mulţumită, pentru că nu-mi plăceau prea tare temele”, declară Ola, o elevă în vârstă de 11 ani.

”Nu prea avea sens, pentru că majoritatea elevilor din clasa mea le copia dimineaţa de la cineva care le făcea. Sau foloseau pagini de pe Internet. Deci n-avea sens”, subliniază ea.

Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult.

”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz.

”Am vorbit prea puţin despre acest lucru şi nu am fost consultaţi suficient. Da, trebuia s-o facem, dar ar fi trebuit mai întâi să se vorbească cu profesorii”, declară el.

Sistemul educativ polonez a fost supus unui număr de reforme în ultimii ani, aproape fiecare nou guvern făcând schimbări. Acest lucru a generat o situaţie greu de gestionat de către părinţi şi profesori, nevoiţi să se adapteze de fiecare dată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri