Limba chineză, introdusă în şcoli. Profesorii români pleacă la specializare la Beijing

Data publicării:
chinezoaica

Cunoștințele economice și comunitatea puternică de firme chinezești din sectorul 2 ne-au determinat să o alegem ca limbă de studiu pentru elevii noștri”, a spus Mihaela Iacoban, directorul Liceului A. D. Xenopol.

La liceu predă unul dintre cei doar cinci profesori din Bucureşti. „Eu am avut surpriza să îi văd mai atrași de cursurile de limba chineză, decât de franceză, să zicem. Li se pare că este ceva nou, exotic, sunt mai curioși să afle lucruri și despre limbă, dar și despre cultura chineză”, a spus Doina Leontescu, profesor de limba chineză.

Profesoara este ajutată uneori de vorbitori nativi, de la Institutul Chinez " Confucius".

În prezent sunt profesorii noştri de aici, sunt voluntari veniţi din China să predea limba chineză şi în timpul lor liber, adică pe lângă grupele deja stabilite la institut se duc şi acolo să predea limba chineză. Predarea se face în limba engleză, pentru că ele fiind native, nu au avut pregătire pentru limbă română.

Ministerul Educaţiei va semna un acord cu autorităţile din China. Profesorii români ar urma să primească burse timp de doi ani, în China.

Având în vedere evoluția economică din ce în ce mai puternică a Chinei, analiștii consideră că în câțiva ani, limba chineză va deveni la fel de importantă ca limba engleză”, a spus Corina Diaconu, specialist în resurse umane.

Se spune că pentru a citi un ziar chinezesc, trebuie să cunoşti cel puţin 3.000 de semne.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri