Codul Rutier. R. Cazanciuc: Limita alcoolemiei ar trebui să rămână așa cum este

Data publicării:
politia rutiera mediafax-2

Robert Cazanciuc a afirmat însă că Ministerul Justiției nu va împiedica modificările referitoare la alcool, despre care a vorbit Victor Ponta, din noul Cod Rutier.

„Cred că e o soluţie care îşi face în momentul de faţă rolul de prevenţie. Ministerul Justiţiei nu va putea împiedica iniţiatorul să stabilească o anumită limită. Cred că ar trebui să rămână aşa cum este în momentul de faţă. Standardele europene prevăd o limită mai mică”, a declarat Ministrul Justiției în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

În noul Cod Rutier se vor regăsi regulile europene privind consumul de alcool, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool. Deci până la 0,2 nu e nici contravenție, de la 0,5 în sus să fie infracțiune. Vorbesc de omul obișnuit, care se duce la nuntă și gustă un pahar de vin, nu e nici contravenție”, a precizat Victor Ponta.

„E o discuție care se poartă în toată Europa. E o discuție pe care o avem în Guvern, raportat la alte modele europene. E foarte greu de spus ce înseamnă mult sau puțin alcool la volan. Cred că în momentul de față dispoziția, așa cum e în lege, are și rol preventiv”, a mai spus ministrul Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri