Un bărbat prins beat la volan a scăpat de pedeapsă după ce a dovedit că organismul său produce alcool

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat prins beat la volan a scăpat de pedeapsă după ce a dovedit că organismul său produce alcool
Un bărbat prins beat la volan a scăpat de pedeapsă după ce a dovedit că organismul său produce alcool. Foto: Shutterstock

Un belgian acuzat că a condus în stare de ebrietate a fost achitat, luni, după ce s-a dovedit că suferă de sindromul fermentației intestinale (auto-brewery syndrome - ABS), o afecțiune rară prin care corpul produce alcool, relatează Reuters.

Trei medici care l-au examinat independent au confirmat că bărbatul nu s-a urcat băut la volan, ci suferă de ABS, a declarat avocata sa, pentru Reuters.

Potrivit acesteia, o altă „coincidență nefericită” este și că bărbatul lucrează la o fabrică de bere.

Lisa Florin, biolog clinician la spitalul belgian AZ Sint-Lucas, a explicat că persoanele cu această afecțiune produc același tip de alcool precum cel din băuturile alcoolice, dar că în general simt mai puțin efectele acestuia.

Ea a adăugat că oamenii nu se nasc cu ABS, dar pot ajunge să dezvolte acest sindrom atunci când suferă deja de o altă afecțiune legată de intestin.

Sindromul autodistilării sau sindromul fermentației intestinale este o afecțiune caracterizată prin fermentarea carbohidraților ingerați în tractul gastrointestinal al organismului, cauzată de bacterii sau fungi.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri