Darius Vâlcov, în arest preventiv pentru următoarele 23 de zile

Data publicării:
valcov 2-0 1


Actualizare 16.15. Instanța supremă a aprobat cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă pe numele lui Darius Vâlcov. Decizia este definitivă. Au fost luate în considerare și deciziile din primă instanță, Darius Vâlcov fiind de șapte zile în arest la domiciliu. Așadar, fostul ministru va sta următoarele 23 de zile în arestul Poliției Capitalei.

El este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.


Cel mai probabil, fostul ministru a venit în fața procurorilor ca urmare a avizului de reținere și arestare dat ieri de Senatul României.

Acest aviz le permite procurorilor să extindă urmărirea penală pe numele acestuia pentru acuzații din timpul mandatului de ministru și anume efectuare de acte comerciale incompatibile cu funcția, dar și dezvăluire de informații nedestinate publicității.

Rămâne de văzut dacă DNA va face uz și de al doilea aviz obținut ieri.

Fostul ministru al Finanţelor aşteaptă astăzi un verdict din partea magistraţilor instanţei supreme. Procurorii au contestat măsura arestului la domiciliu în cazul său şi cer plasarea acestuia în arest preventiv.

Dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă a fost pe masa instanţei ieri, însă instanţa supremă a rămas în pronunţare.

Citiți și
Darius Vâlcov a predat încă 47 de tablouri
SURSE: DNA refuză o înțelegere cu Darius Vâlcov
EXCLUSIV. Digi24 a aflat unde voia să-și deschidă Darius Vâlcov galeria de artă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri