Dumitru Dragomir, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Data publicării:
mitica dragomir 2

Dosarul a fost trimis judecătorilor Tribunalului București în urmă cu doi ani, un dosar în care fostul președinte al LPF este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Este vorba de sume provenite din vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I.

Prejudiciul estimat de procurori se ridică la mai mult de cinci milioane de euro. Hotărârea condamnării la șapte ani cu executare vine la doar două săptămâni de la o altă condamnare, aflată tot în primă instanță, de trei ani cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova.  

Instanța a decis obligarea lui Dumitru Dragomir la plata de despăgubiri de peste 1,3 milioane lei în solidar cu alți doi inculpați, precum și la plata a peste 12, 1 milioane lei în solidar aceștia dar și cu LPF. De asemenea, Tribunalul București a menținut toate sechestrele și măsurile asiguratorii luate în cauză, scrie Agerpres.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani - infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Împreună cu Dumitru Dragomir au fost trimise în judecată alte 42 de persoane de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, i-a determinat, cu intenție, pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă).

"În urma încheierii, în aceste condiții, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011-2013, inculpatul Dumitru Dragomir a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul Mihai Corbu) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei - în trei tranșe eșalonate pe trei ani - respectiv 2011, 2012 și 2013", susține Parchetul.

Potrivit procurorilor, activitatea infracțională desfășurată de Dumitru Dragomir a avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro, iar sumele transferate de Ligă în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de Mihai Corbu și Alexandru-Mădălin Radu-Arhire mai întâi în conturile unor societăți comerciale de "tranzit", iar din acestea în conturile unor societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă" — controlate de Tiberiu-Constantin Negoescu și Cristian-Nicolae Păun, de unde au fost retrase în numerar și restituite "la sacoșă" dispunătorilor plăților.

"De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale Ligii, precum și în celelalte documente legale (declarații fiscale) operațiuni fictive constând în achiziții nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei", arată anchetatorii.

Citiți și:

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, condamnați la trei ani de închisoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri