EXCLUSIV. Deputat denunțat de șeful căldărarilor. Nicolae Vasilescu a solicitat două milioane de lei mită

Data publicării:
caldarari

Parlamentarul a vrut bani de la șeful romilor căldărari, care s-a dus și l-a reclamat la DNA. Detaliile acestei afaceri penale le-au aflat reporterii Digi24, chiar de la denunțător.

Radu Gheorghe este preşedintele Partidei Romilor Căldărari din România şi are de recuperat cinci milioane de lei de la două primării din Constanța. Pentru că Radu Gheorghe este şi om de afaceri, firma lui de construcţii a făcut lucrări pentru cele două primării, acum cinci ani, în 2008, an electoral.

A sosit acolo Nicuşor Constantinescu - "Bravo, băieţi, lucraţi, muncă fără pâine nu se poate, nici pâine fără muncă". Am terminat lucrările, s-a câştigat campania electorală, dar nu am primit banii”, spune Radu Gheorghe, preşedintele Partidei Romilor Căldărari din România.

Liderul romilor căldărari a dat primăriile în judecată, dar a pierdut. Şi aici a intervenit deputatul Nicolae Vasilescu.

Vasilescu mi-a cerut exact 40 % din valoarea lucrărilor”, susține Radu Gheorghe.

Potrivit DNA, cinci milioane de lei avea de recuperat liderul Partidei Romilor Căldărari. Două milioane de lei ar fi fost mita cerută de parlamentarul PSD, care urma să intervină pe lângă Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Județean Constanţa. Însă şeful căldărarilor nu l-a crezut şi l-a reclamat la DNA.

Ne-am dus la procurorul DNA și i-am făcut flagrant la hotel”, mai spune liderul romilor.

În timp ce preşedintele romilor căldărari încă aşteaptă să-şi primească banii pentru lucrări, parlamentarul Nicolae Vasilescu a fost judecat, condamnat şi execută deja cei doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Coincidenţă: a ajuns la închisoare a doua zi după ce a votat în Camera Deputaţilor modificarea Codului Penal, deşi în campanie promitea legi mai bune pentru toată lumea, nu avantaje pentru parlamentari.

Ca o ironie a sorţii, în ziua în care Nicolae Vasilescu a aflat că va merge doi ani la închisoare, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, prezent în clipul de campanie al deputatului, a fost vizat de precheziţii DNA, într-un dosar pentru trafic de influenţă, adică aceeaşi infracţiune care l-a trimis după gratii şi pe deputat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri