Interceptări în dosarul Berbeceanu. Procurorii DNA spun că șefii IGPR și DIICOT știau de neregulile din Alba

Data publicării:
berbeceanu captura

Din discuţiile telefonice dintre Traian Berbeceanu şi Florentin Robescu - adjunctul şefului Poliţiei Romane - reise că şeful BCCO Alba a încercat să-şi informeze superiorii despre neregulile de la DIICOT. Ar fi ajuns chiar până la şefa acestei direcţii, Alina Bica.

Florentin Robescu : Adică... Bine, oricum, ai văzut când am vorbit noi atunci la Iaşi, că am vorbit de multe ori atunci şi ți-am zis: bă, TRAIANE, fă un raport, mă, detaliat cu toate astea.

Traian Berbeceanu: Păi d-aia l-am şi făcut, Florentin. Deci când am vorbit la Iaşi, pe cuvântul meu de onoare că am avut deplină încredere că Bica face ceva. (...)

Traian Berbeceanu: Da, păi mulțumită ţie am reuşit să stau de vorbă cu ea. Pe urmă când am văzut că după chestia de la Iaşi nu s-a întâmplat nimic şi tot continuă, tot continuă, tot continuă, am zis bă trebuie să fac ceva şi atuncea am făcut raportul ăla şi l-am dus la domnul Tobă.

Sursa: dosar DNA

Traian Berbeceanu a făcut un raport şi către şeful Poliţiei Române.

Florentin Robescu: Ministrul de vreo trei ori a zis, i-a zis lui Tobă: domnul Tobă, nu-i normal domne. Eu de ce nu am fost informat de treaba asta? Eu de ce nu am ştiut? Mie de ce nu mi s-a prezentat raportul şi nu ştiu ce. Și ăsta a început s-o dea în bărci: păi da, dar ştiți că avem multe cadre şi nu ne-am gândit că o să ajungă aicea.

Traian Berbeceanu: Dar el se gândeşte la mine, un ofițer superior de poliție... la un şef de brigadă, la unul care mi-am dat sufletul pentru poliţia asta, deci Florentine, acum tu ştii, Tobă avea o mie de pârghii, fără să se bage peste procurori.

Sursa: dosar DNA

Procurorii DNA îl acuză pe Ioan Mureşean, fostul şef al DIICOT Alba, că a favorizat mai mulţi deţinuţi pentru ca aceştia să facă denuţuri mincinoase la adresa lui Traian Berbeceanu. Anchetatorul comisarului este arestat şi trimis în judecată.

După acest scandal, structura centrală a DIICOT a preluat dosarul de la Alba şi a făcut propria anchetă. În acest caz, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată şi pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, pentru că ar fi ajutat mai multi oameni de afaceri sa scape de un dosar de evaziune fiscală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri