Sari la conținut
News Alert

Interceptări în dosarul Berbeceanu. Procurorii DNA spun că șefii IGPR și DIICOT știau de neregulile din Alba

Din discuţiile telefonice dintre Traian Berbeceanu şi Florentin Robescu - adjunctul şefului Poliţiei Romane - reise că şeful BCCO Alba a încercat să-şi informeze superiorii despre neregulile de la DIICOT. Ar fi ajuns chiar până la şefa acestei direcţii, Alina Bica.

Florentin Robescu : Adică... Bine, oricum, ai văzut când am vorbit noi atunci la Iaşi, că am vorbit de multe ori atunci şi ți-am zis: bă, TRAIANE, fă un raport, mă, detaliat cu toate astea.

Traian Berbeceanu: Păi d-aia l-am şi făcut, Florentin. Deci când am vorbit la Iaşi, pe cuvântul meu de onoare că am avut deplină încredere că Bica face ceva. (...)

Traian Berbeceanu: Da, păi mulțumită ţie am reuşit să stau de vorbă cu ea. Pe urmă când am văzut că după chestia de la Iaşi nu s-a întâmplat nimic şi tot continuă, tot continuă, tot continuă, am zis bă trebuie să fac ceva şi atuncea am făcut raportul ăla şi l-am dus la domnul Tobă.

Sursa: dosar DNA

Traian Berbeceanu a făcut un raport şi către şeful Poliţiei Române.

Florentin Robescu: Ministrul de vreo trei ori a zis, i-a zis lui Tobă: domnul Tobă, nu-i normal domne. Eu de ce nu am fost informat de treaba asta? Eu de ce nu am ştiut? Mie de ce nu mi s-a prezentat raportul şi nu ştiu ce. Și ăsta a început s-o dea în bărci: păi da, dar ştiți că avem multe cadre şi nu ne-am gândit că o să ajungă aicea.

Traian Berbeceanu: Dar el se gândeşte la mine, un ofițer superior de poliție... la un şef de brigadă, la unul care mi-am dat sufletul pentru poliţia asta, deci Florentine, acum tu ştii, Tobă avea o mie de pârghii, fără să se bage peste procurori.

Sursa: dosar DNA

Procurorii DNA îl acuză pe Ioan Mureşean, fostul şef al DIICOT Alba, că a favorizat mai mulţi deţinuţi pentru ca aceştia să facă denuţuri mincinoase la adresa lui Traian Berbeceanu. Anchetatorul comisarului este arestat şi trimis în judecată.

După acest scandal, structura centrală a DIICOT a preluat dosarul de la Alba şi a făcut propria anchetă. În acest caz, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată şi pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, pentru că ar fi ajutat mai multi oameni de afaceri sa scape de un dosar de evaziune fiscală.