VIDEO. Laura Codruța Kovesi: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă

Data publicării:
laura codruta kovesi

„Din considerente de tactică ale anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârșirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere”, a repetat Laura Codruța Kovesi. „Mai mult decât atât, ca și un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziții domiciliare după orele 20:00, deci perchezițiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate și alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după presupusa comitere a faptei”, a spus șefa DNA.

„O parte din bani (cei 5.000 de euro înseriați – n.r.) au fost găsiți cu ocazia percheziției corporale asupra suspectului, o parte din bani au fost găsiți la domiciliu, o parte din bani au fost găsiți la un martor care a fost audiat în aceeași seară”, a precizat Laura Codruța Kovesi răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

„Acest dosar a fost pornit ca urmare a unor plângeri formulate de două persoane fizice, altele decât persoana care a oferit în seara de 5 septembrie banii primarului. Persoana care a oferit această sumă de bani nu are calitatea de denunțător, ci are calitatea de suspect. El a fost propus cu măsura arestului la domiciliu în cursul zilei de ieri, măsură care a și fost aprobată de instanța de judecată, deci în prezent este în arest la domiciliu. Are calitatea de suspect și nu de denunțător”, a mai precizat Laura Codruța Kovesi.

Dosarul a fost deschis în primăvara acestui an, ca urmare a unor plângeri formulate de persoane fizice. „Nu a fost o sesizare venită de la serviciile de informații, nu a fost o sesizare din oficiu, ci două persoane fizice au depus o plângere, dacă nu mă înșel, la sfârșitul lunii martie”, a menționat șefa DNA.

În timpul scurs de la momentul în care Sorin Oprescu a fost citat și până la emiterea ordonanței de reținere (ora 0.33), s-a efectuat o percheziție corporală, i s-au adus la cunoștință învinuirile, a fost audiat în prezența avocaților, a explicat Laura Codruța Kovesi. Percheziția corporală s-a făcut în sediul DNA, a precizat Laura Codruța Kovesi.

Ce este important, a subliniat ea, este că toate activitățile procedurale și procesuale care au avut loc în acest dosar au fost verificate de instanța de judecată cu ocazia judecării propunerii de arestare preventivă. Procurorii au respectat toate dispozițiile legale în ceea ce privește derularea acestei anchete, a punctat șefa DNA.

Ea a mai spus că fiul primarului nu are deocamdată nicio calitate în acest dosar.

Citiți și: 

Sorin Oprescu, arestat preventiv. Avocatul neagă că edilul ar fi fost prins în flagrant delict
Circuitul mitei la Primăria Capitalei. I se spunea „Barosanul” și nu accepta întârzieri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri