Primarul Braşovului va fi cercetat sub control judiciar

Data publicării:
george scripcaru mediafax

 Primarului Braşovului, George Scripcaru. FOTO: Mediafax

Marţi seară, la ora 21.00, magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Braşovului, George Scripcaru, precum şi a celorlalţi doi reţinuţi în acest dosar, fostul director al Hidroelectrica Mihai David şi Mariana Simina Costan. Curtea a decis ca toţi trei să fie cercetaţi sub control judiciar.

Toţi cei trei reţinuţi au fost aduşi încătuşaţi marţi, la ora 14.30, la Curtea de Apel Braşov. După aproximativ o jumătate de oră au fost duşi înapoi în arestul Poliţiei Judeţene Braşov deoarece avocaţii au cerut răgaz pentru studierea dosarului. La ora 17.00, George Scripcaru, Mihai David şi Simina Costan au fost readuşi la Curtea de Apel Braşov, pentru judecarea măsurilor propuse de către procurori.

După audierea celor trei, judecătorii au rămas în pronunţare pentru ora 21.00.

Întrucât ordonanţa de reţinere a lui Scripcaru expirase, acesta a plecat acasă, în cartierul braşovean Schei, împreună cu fratele său, iar la ora 21.00 s-a prezentat în faţa judecătorilor pentru aflarea deciziei instanţei.

La ieşirea din sediul Curţii de Apel Braşov, primarul George Scripcaru a fost aşteptat cu o maşină de către fratele său. El a declarat jurnaliştilor că nu vrea să comenteze nimic din dosar, dar că va sta la dispoziţia anchetatorilor ori de câte ori va fi nevoie.

Simina Costan şi Mihai David urmează să fie eliberaţi din arestul IPJ Braşov în momentul expirării ordonanţelor de reţinere.

Procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia Curţii de Apel Braşov, iar aceasta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Braşovului a fost reţinut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov, după aproape două ore de audieri, sub acuzațiile de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea. O parte din banii obţinuţi în mod injust ar fi fost utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri