Procuror DIICOT, acuzat de complicitate la șantaj în dosarul în care este reținut Sergiu Lucinschi

Data publicării:
sergiu


Actualizare 16.10. Procurorul DIICOT Remus Jurj este urmărit penal în dosarul în care avocatul Radu Pricop are calitatea de suspect, iar Sergiu Lucinschi este reținut.

Procurorul DIICOT este acuzat de complicitate la șantaj. El avea în anchetă dosarul penal încă din decembrie anul trecut, atunci când Sergiu Lucinschi a depus o plângere împotriva omului de afaceri Alexandru Horpoș.

Procurorii DNA susțin că această plângere a fost redactată de avocatul Radu Pricop și că prin intermediul acestuia, dar și cu ajutorul procurorului DIICOT Remurs Jurj, Sergiu Lucinschi punea presiune pe omul de afaceri Alexandru Horpoș. Acesta a fost reținut și apoi plasat în arest la domiciliu în dosarul instrumentat de DIICOT.

Procurorii DNA spun că au probe care arată că, la solicitarea lui Sergiu Lucinschi, procurorul de caz Remus Jurj dispunea măsuri fie în favoarea fie în defavoarea lui Alexandru Horpoș. Mai mult decât atât, i-a spus acestuia, după ce s-ar fi împotrivit să-i dea cele 4 milioane de euro lui Sergiu Lucinschi că mai are un dosar penal în instrumentare pe numele său și că este pregătit să ia măsurile legale.

Procurorii DNA susțin că această afirmație a procurorului DIICOT era de fapt o amenințare pentru ca Alexandru Horpoș să fie de acord să-i plătească lui Sergiu Lucinschi suma de 4 milioane de euro.



Actualizare 11.55. Radu Pricop a plecat de la DNA fără să facă declarații.


Actualizare 11.35. Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, are calitatea de suspect în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul unui fost președinte al Republicii Moldova, a fost reținut. Lucinschi a fost reținut pentru 24 de ore după ce anchetatorii au făcut percheziţii în locuinţa sa din judeţul Ilfov. Anchetatorii spun că acesta ar fi cerut patru milioane de euro pentru a nu face publică o informaţie considerată compromiţătoare.


 

Inițial s-a crezut că prezența ginerelui președintelui ar putea avea legătură cu dosarul privind retrocedarea moșiei Brătienilor, dosar în care, în urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT le-au cerut procurorilor de la DNA să preia ancheta.

În acest dosar soţul Ioanei Băsescu este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune, alături de alte cinci persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri