Președintele Traian Băsescu a schițat patru obiective pe care trebuie să le aibă în vedere noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu. „Și sper că nu veți mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA”, a adăugat președintele în finalul alocuțiunii rostite la depunerea jurământului de către noul ministru. Președintele Senatului, prezent la depunerea jurământului, a plecat din sală în momentul în care a început să vorbească Traian Băsescu.

După depunerea jurământului, președintele a avut un discurs extrem de succint, care a intervenit după un moment destul de derutant. Tocmai când i se adresa Traian Băsescu, la începutul discursului, președintele Senatului, Crin Antonescu, a dat mâna cu Valeriu Zgonea și a ieșit din sală (vezi imaginile).

Embed:

Președintele a felicitat-o pe Ramona Mănescu și i-a reamintit că noul ministru trebuie să aibă patru priorități: privatizarea CFR Marfă, aborbția fondurilor europene, tronsonul autostrăzii Nădlac-Arad și metroul bucureștean. I-a urat succes și a adăugat: „Și sper că nu veți mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA”.

Europarlamentarul Ramona Mănescu a făcut în 2010 o interpelare către Comisia Europeană în care cerea desființarea DNA și transferarea atribuțiilor acestei instituții către Parchetul General.

Ramona Mănescu a ieșit în evidență și în contextui politic tensionat din perioada care a urmat suspendării președintelui Traian Băsescu din 2012. Anul trecut, CSM a acuzat-o că a afectat independența justiției.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!