C. P. Tăriceanu a propus o comisie pentru „evaluarea democraţiei”: CCR şi justiţia atacă Parlamentul

Data publicării:
TARICEANU SENAT-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare că cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la ieşirea din sala în care a fost organizat Comitetul Executiv al PSD.

El a adăugat că, în opinia sa, Curtea Constituţională şi puterea judecătorească afectează suveranitatea Parlamentului.

Din păcate, la noi, ceea ce constatăm în momentul de față este un dezechilibru major în detrimentul instituției democratice, singura dintre cele trei, care este Parlamentul”, a adăugat el.

Puterea judecătorească atacă permanent independența Parlamentului și deciziile pe care le ia”, a mai spus președintele Senatului.

Liderii Coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, au venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care a fost discutată situaţia preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta. Acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Victor Ponta a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror, care ar presupune o lovitură de stat.

Citiți și
Comisia Juridică dă aviz negativ privind urmărirea penală a lui Victor Ponta
Ministrul Justiţiei, avertisment pentru liderii PNL
A. Gorghiu, către V. Ponta şi R. Cazanciuc: Nu ne impresionează ameninţările cu puşcăria şi noi mineriade
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri