Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamnă, spune că a luat decizia de a intra în cursa prezidențială după ce a văzut că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. Monica Macovei, fost ministru al Justiției, spune că vrea ca „toți hoții și corupții care fură din banul public să meargă la închisoare”. Ea a mărturisit în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 că se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

Embed:

M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei.

La o precedentă emisiune la care a participat la Digi24, Monica Macovei spusese că personajul politic favorit este Angela Merkel. Fostul ministru al Justiției spune că Angela Merkel rămâne un model, dar a reflectat ulterior și și-a dat seama că se simte și mai aproape de Nelson Mandela. 

Luptător al luptei antiapartheid, Nelson Mandela s-a stins din viață în decembrie anul trecut, la vârsta de 95 de ani. El a făcut 27 de ani de închisoare luptând pentru convingerile sale.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!