Încasări mai mari la buget. V. Ponta: „It's about economy - peneliștilor și pedeliștilor!”

Data publicării:
victor ponta - fb

It's about economy (E vorba de economie – n.r.) - peneliștilor și pedeliștilor!”, își încheie mesajul premierul Victor Ponta, adresându-se direct opoziției și recurgând la limba engleză. Cam în aceeași manieră își deschisese și postarea de pe Facebook: "IT'S ABOUT ECONOMY... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL!", după care a trecut în revistă rezultatele bune comunicate de ANAF.

„Prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010-2012 și a fost combătută prin înființarea Direcției Antifraudă) și măsuri de stimulare economică și creșterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obțin rezultate concrete! Restul este doar politica austerității mioape și a demagogiei politice specifice guvernării 2010-2012 și reprezentate azi de flămânzii de la PNL/PDL!”, conchide Victor Ponta în mesajul de pe Facebook.

Potrivit unor surse, premierul își petrece concediul în Statele Unite.

În iunie, economia românească a înregistrat pentru prima dată inflaţie negativă, adică preţurile au fost mai mici faţă de aceeaşi lună din 2014.

Încasările din TVA au crescut şi ele cu 14 procente comparativ cu intervalul ianuarie-iulie al anului trecut. Faţă de luna trecută, diferenţa este de doar un procent.

Cresc încasările la buget

ianuarie-iulie 2014: 106 mld. lei

ianuarie-iulie 2015: 115 mld. lei

Statul a strâns cu 9 mld. de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Încasări mai mari din TVA

ianuarie-iulie 2014: 29 mld. lei

ianuarie-iulie 2015: 33 mld. lei

Încasările din TVA au crescut cu doar 1%. Statul a strâns 4,73 miliarde de lei.

"IT'S ABOUT ECONOMY... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL!" Cifrele finale privind încasările la buget după primele 7...

Posted by Victor Ponta on Monday, August 3, 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri