Sfaturi de la Marian Godină. Ce să faci când te oprește un polițist

Data publicării:
masia politie fb

Nu dă bine să faci pe prostul, iar asta sigur îl va deranja pe polițist. Așadar, o replică mai bună ar fi de 'știu de ce m-ați oprit'. Aceasta merge la fix cu un zâmbet, indiferent de sex și de vârstă,” scrie polițistul în cartea sa, "Flash-uri din sens opus".

„Este bine să-i zâmbiți polițistului". De ce? „Este bine să-i zâmbiți oricui. Deja plecați cu un plus dacă zâmbiți,explică Marian Godină.

„Evitați apelativul 'șeful'. Mi se pare că denotă incultură și este o formă de lingușire care nu-și are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să-i placă să i se spună așa, decât șefilor, dar ei sunt șefi,” este un alt sfat pe care îl oferă agentul șoferilor.

„Pentru că știu că un om nu își arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima. După ce completez procesul verbal, las nebifate căsuțele din dreptul avertismentului și amenzii, mă duc la șofer și îi spun: 'Amenda este atâta. Ce obiecțiuni aveți de făcut?'. 'Ce obiecțiuni să am,' ar spune contravenientul. 'Am greșit, asta e.' Atunci bifez căsuța avertisment,” mai scrie Godină în cartea sa.

De ce? „Pentru că merită și văd că nu s-a prefăcut. Pentru că sunt foarte multi care zâmbesc din prima, dar după ce le spun că sunt amendați își arată adevărata față și devin recalcitranți și mă fac să-mi pară rău că le-am dat avertisment,” explică polițistul.

Citiți și:

Marian Godină, despre pensionarea șefului IPJ Brașov: Nu mi-a picat bine!
Îmi displace ideea de a fi privit ca o excepție
Anchetă la IPJ Brașov, după dezvăluirile polițistului Marian Godină
Efectul Godină. Demisia şefului IPJ Braşov, cerută în stradă

Urmăriți întreaga intervenție a agentului Marian Godină și a directorului editurii „Curtea Veche”, Iren Arsene, la Jurnalul de seară.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri