Salarii cu un sfert mai mici din cauza unor sporuri ilegale

Data publicării:
BANI BUGETARI SALARIU-1

Pentru recuperarea pagubei în bugetul local constatate de Curtea de Conturi, conducerea instituţiei a decis să le reţină oamenilor bani, lunar. Funcţionarii de la Consiliul Judeţean au fost anunţaţi că, din această lună, pe carduri le vor intra salarii cu un sfert mai mici.

Mulţi dintre ei au lefuri care nu depăşesc 1.100 de lei. „Trebuie ţinut cont de faptul că în 2010 nu s-au tăiat doar 25%, au mai fost şi alte sporuri, în total pierderea a fost de 45%, la care se adaugă o rată a inflaţiei de aproximativ 17-18% în perioada 1 iulie 2010 şi până în prezent, deci cum să o primim decât cu neplăcere şi multă supărare?”, a spus Tiberiu Popa, preşedinte sindicat Pro Bono.

Încă ne facem calcule, cum o să ne descurcăm, oricum, de la un salariu la altul nu ne ajungeau banii, ne împrumutam, descoperiri de cont, credit în bancă, rate”, a spus un salariat. De reducerea cu 25% a salariilor sunt afectaţi 112 din cei 185 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Braşov.

Situaţia riscă să lase instituţia fără angajaţi. Până acum, cinci funcţionari au plecat prin transfer sau prin demisie. „Noi am tăiat ca şi conducere executivă acest spor, însă nu cu inima uşoară. Situaţia din punct de vedere social este dramatică. Din 110 angajaţi, 30 au situaţii absolut la limită, cu salarii între 764 de lei cel mai mic şi 1020 de lei cel mai mare”, a spus Claudiu Coman, vicepreşedinte CJ Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri