Cod roşu de furtună în Europa. Doi oameni au murit în Marea Britanie

Data publicării:
marea britanie furtuna

În Marea Britanie, şoferul unui camion a murit, după ce vehiculul pe care îl conducea pe autostradă a fost răsturnat de o rafală de vânt. Un alt deces s-a înregistrat în Nottingham, după ce un om a fost strivit de un copac doborât de furtună. Rafalele de vânt au atins chiar şi 200 de km pe oră în unele regiuni. În aceste condiţii, barajul de pe Tamisa, cel care apără Londra de inundaţii, a fost închis de teama valurilor mari.

Furtuna pornită în nordul Scoţiei s-a deplasat cu forţă peste Marea Nordului până în Olanda şi Germania. Autorităţile germane au intrat în alertă.

Ne aşteptăm la vânt mai puternic, de până la 103 kilometri pe oră. Acesta este foarte periculos, pentru că la această viteză pot cădea copacii. De asemenea, pot cădea părţi ale acoperişurilor, astfel vieţile oamenilor pot fi ameninţate”, a spus meteorologul Andreas Friedrich.

Din cauza furtunii, ţările riverane Mării Nordului au emis avertismente pentru transporturile navale. Vântul extrem de puternic şi valurile uriaşe pot pune în pericol chiar şi circulaţia vaselor de mare tonaj. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri