Paris. Oile, folosite în parcuri, în locul mașinilor de tuns iarba

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-08-13h16m00s191

Parizienii au fost surprinşi când au văzut cum patru oi sunt coborâte dintr-un camion, în mijlocul unui parc din capitala franceză. La început au fost stânjenite de atâta atenţie, dar apoi mioarele şi-au intrat repede în rol.

Imediat cum au ajuns în parc, animalele au găsit un loc izolat, departe de oameni, și au început să mănânce”, a povestit Marcel Collet, proprietarul fermei.

Cele patru oi au la dispoziție şase luni ca să demonstreze că dau randament mai bun decât maşinile de tuns iarbadecât motocositoarele şi celelalte instrumente mecanice pentru îngrijirea gazonului.

Planul este să "tundem" un spațiu timp de șase luni cu ajutorul acestor patru oi cumpărate de Primăria Parisului. Mașinile de tuns iarba fac mult zgomot, consumă combustibil și electricitate. Nu este o muncă prea ușoară pentru grădinarii care le folosesc, ci una obositoare”, a explicat Fabienne Giboudeaux, reprezentantul Primăriei Parisului.

Dacă proiectul-pilot de îngrijire ecologică a parcurilor va avea succes, asemenea mini-turme de oi ar putea deveni curând parte a peisajului de zi cu zi din Paris.

Eficienţa ierbivorelor va fi evaluată de o comisie a primăriei, în luna octombrie. Deocamdată, singurii care nu privesc cu ochi buni oile-cositoare sunt grădinarii, cei pe care blândele mioare îi pun în pericol de a-şi pierde locurile de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri