Misteriosul tunel descoperit din întâmplare în apropiere de o închisoare din Paris

Data publicării:
om in inchisoare dupa gratii
Foto: Guliver/Getty Images

Un tunel misterios, aflat încă în construcție, a fost descoperit lângă o închisoare din sudul Parisului în timpul unor lucrări la rețeaua de electricitate. Nu se știe care este scopul lui, iar surse din poliție spun că nu pare să facă parte dintr-un plan de evadare, relatează The Guardian.

Descoperirea a fost făcută marți de un tehnician de la compania Enedis, care gestionează rețeaua de distribuție a energiei electrice din Franța. Acesta lucra „într-o puț pentru conexiuni electrice”, la aproximativ 450 de metri de închisoarea La Santé, potrivit unei surse din poliție.

„Saci cu moloz și un pat” au fost găsiți la fața locului, a adăugat sursa.

Guillaume Durand, un oficial din districtul 14 al capitalei franceze, unde se află închisoarea, a spus că se îndoiește tunelul ar face parte dintr-un plan complex de evadare.

„Este un tunel de patru metri, într-o fundătură pe rue de la Santé, dar la mai mult de 500 de metri de închisoare”, a spus el.

„Poliția crede că este, mai degrabă, ceva care ar urma să faciliteze accesul la catacombe, deci munca catafililor”, a spus el, referindu-se la exploratorii clandestini de catacombe.

El a spus că oficialii locali au trimis un inginer la fața locului pentru a acoperi tunelul.

Catacombele din Paris, un osuar subteran masiv, sunt una dintre cele mai populare atracții ale orașului și atrag aproximativ 500.000 de vizitatori pe an.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri