Constantin Gâlcă este noul antrenor al Stelei

Data publicării:
galca

În vârstă de 42 de ani, Constantin Gâlcă se declară un adept al stilului spaniol şi vrea ca echipa sa să adopte stilul catalanilor de la FC Barcelona.

Constantin Gâlcă şi-a încheiat cariera de fotbalist profesionist în Spania, după ce a evoluat la Mallorca, Espanyol, Villareal, Zaragoza şi Almeria. Noul antrenor al Stelei a avut până acum două experienţe ca antrenor - una la echipa secundă a spaniolilor de la Almeria şi una la naţionala de juniori sub 17 ani a României.

Gâlcă şi-a descris propria filosofie despre fotbal şi vrea ca Steaua să preia din stilul de joc cu care Barcelona a făcut legea în Europa.

Eu am filosofia mea, vin cu metodele pe care le-am învățat în Spania și aș merge pe filosofia spaniolă și o metodologie spaniolă în general”, a declarat Constantin Gâlcă.

Pentru mine este important grupul, bineînțeles și jucătorii de valoare, dar integrați în filosofia echipei și ceea ce este grupul. Îmi doresc o echipă care să propună în permanență, să meargă în terenul advers și să recupereze cât mai mult mingea și să aiba posesie. Eu mereu am fost - și ca jucător, am fost adeptul acestui joc și am simpatizat mulți ani la rând și Barcelona. Mi-a plăcut și când eram copil Steaua, in general, sunt stelist sută la sută, dacă pot spune așa”, a mai spus Gâlcă.

În Ghencea, Gâlcă îl va avea secund pe Dumitru Uzunea, iar fostul petrolist Ştefan Preda va fi antrenor cu portarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri