Episcopia Sârbă de Timişoara, sancţionată de ITM

Data publicării:
biserica prima

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a descoperit că Episcopia Sârbă de Timişoara nu respectă zilele de repaos ale angajaţilor. În plus, aceştia nu au primit nici salariul minim garantat, de 850 de lei pe lună.

”Amenda s-a aplicat în valoare de 300 de lei, aşa prevede Codul Muncii pentru nepunerea în plată a salariului minim garantat pe ţară”, afirmă Ileana Tomoiagă, inspector-şef adjunct Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş.

Concret, câtorva zeci de angajaţi ai Episcopiei din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin nu li s-au plătit cele 8 ore de muncă, pentru care aveau încheiate contracte. ”Acolo nu primeau toţi banii pe lună, în sensul că probabil nici nu efectuau toate orele de muncă, cele opt pe care le aveau în contractele individuale de muncă. Dar datorită faptului că aceste contracte individuale de muncă sunt cu opt ore, angajatorul are obligaţia de a le plăti cele opt ore. Ei au motivat că nu au fonduri suficiente şi din cauza asta au făcut doar o plată parţială”, precizează Ileana Tomoiagă.

Sesizarea a fost depusă la ITM de către un angajat al unei parohii din judeţul Caraş-Severin. Controalele au fost făcute însă la toate bisericile din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin. Adică la toate bisericile ce sunt în subordinea Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timişoara.

Până în acest moment, reprezentanţii Episcopiei nu au formulat un punct de vedere legat de această situaţie.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri