Turcan: Aș putea paria că nu binele comunităţii îi determină pe unii primari să plece de la PNL la PSD, ci presiunile şi chiar şantajul

Data publicării:
raluca turcan la o sedinta
Ministrul Culturii, Raluca Turcan. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Preşedinta PNL Sibiu Raluca Turcan a precizat că plecarea unor primari de la PNL la PSD este „o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară”. Ea a mai spus că ar paria că aceşti edili au schimbat partidul politic nu de dragul binelui comunităţii locale, chiar înainte de alegeri, ci din cauza unor presiuni, condiţionări şi uneori chiar şantaj, „lucruri care nu au ce căuta într-un stat membru al UE şi profund incorecte între doi parteneri de guvernare”.

„Plecarea unor primari de la PNL la PSD este o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie de guvernare şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară. Fiecare primar, viceprimar sau consilier care părăseşte partidul reprezintă o lovitură la temelia stabilităţii politice şi economice pentru care ne-am aliat politic şi am decis să guvernăm împreună. Din această migraţie pierdem toţi, nu doar PNL”, a declarat Raluca Turcan, luni pentru News.ro.

Ea a mai spus că nu ştie „să existe vreo localitate din ţară unde administraţia publică locală condusă de aleşi ai PNL să nu fi primit sprijin financiar de la Guvern pentru realizarea proiectelor de investiţii”.

„Tocmai de accea, aş putea paria că nu binele comunităţii locale îi determină pe unii să schimbe partidul politic, chiar înainte de alegeri, ci presiunile, condiţionările şi chiar şantajul, lucruri care nu au ce căuta într-un stat membru al UE şi profund incorecte între doi parteneri de guvernare”, a mai precizat Turcan, potrivit News.ro.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, despre traseismul primarilor, că nu este de acord cu o astfel de abordare pentru că se duc către oamenii din fiecare localitate, ştiu că acolo este ales omul, nu partidul şi incertitudinea faţă de ce familie politică se va orienta sau nu primarul creează bulversare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri