Cum au așteptat PSD, PNL și plutonul „celor mici” exit poll-ul de la ora 21

Data actualizării: Data publicării:
un podium cu 3 locuri, pe fond alb
Emoții mari pentru ora 21, la toate partidele. Ilustrație: Getty Images

Marile și micile partide au fost alimentate la centru pe parcursul întregii zile cu cifre de sondaje la urne efectuate din oră în oră, așa că se cam știe la PSD, PNL, USR-PLUS și la plutonul partidelor mici care se bat pentru pragul electoral, cum o să arate, în principiu, clasamentul de la ora 21, când va fi făcut public exit poll-ul realizat de CURS Avangarde. 

La PSD este aproape sărbătoare, social-democrații lansând, pe surse, informații privind prezumtiva victorie în alegerile de astăzi. S-a pregătit și strategia de avarie, în cazul în care, pe modelul consacrat de antologicul „Mihaela, dragostea mea”, rezultatele s-ar schimba după numărarea voturilor de către BEC. Social-democrații se gândesc deja să conteste rezultatele, sub acuzația de fraudă, dacă liberalii ar urma să fie declarați învingători. 

Aceștia din urmă sunt destul de îngrijorați pentru rezultat, prezența la vot fiind mult mai mică decât cea pe care se bazau ei pentru calculele făcute înainte de ziua alegerilor. 

Optimismul de la mijlocul zilei nu s-a mai simțit la vârful PNL pe seară, fiind înlocuit cu „atenție și îngrijorare”. 

Însă, în timp ce aceste două mari partide sunt îngrijorate pentru ocuparea sau nu a primului loc în opțiunile electoratului, atâta cât s-a prezentat la alegeri, partidele mici tremură pentru cele 5 procente necesare pentru a trece pragul necesar intrării în Parlament.

Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, privesc ora 21 cu teama că și-ar putea vedea finalul carierelor lor politice.  

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri