24 de minute | Cum pot părinții să-i ferească pe copii de „Balena albastră”?

24 Minute

Psihologul clinician Gáspár György, specialist în psihoterapia de familie, explică la emisiunea „24 de minute” cum pot gestiona părinţii situaţiile în care observă schimbări în comportamentul copiilor în urma utilizării internetului şi cum pot preîntâmpina situaţiile în care copii pot cădea în capcana jocurilor de tipul „Balenă albastră”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul de interne a făcut recent o „recomandare fermă” părinţilor şi educatorilor să se concentreze şi să supravegheze foarte atent comportamentul copiilor pentru că acest joc este „un fenomen care ne îngrijorează". Totuși, poliţia susţine că niciunul dintre cazurile recente de suicid din rândul tinerilor nu prezintă dovezi că ar avea legătură cu jocul online. Nici măcar cazul elevilor din Iaşi care au ajuns la spital după ce şi-ar fi ţinut respiraţia. Deci, e greu de spus dacă avem de-a face cu un „fenomen„ în România în momentul de faţă, dar cu siguranţă avem de-a face cu o spaimă, mai ales în rândul părinţilor.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Citiți și:  Copilul de 11 ani care s-a sinucis luni le spunea colegilor că joacă „Balena Albastră”

Plângere la Poliție după ce a fost prezentat drept „călăuză” în jocul Balena Albastră

Fata „terorizată” de „Balena Albastră”, acuzată că a înscenat totul pentru a primi un telefon nou

Poliția verifică dacă o sinucidere are legătură cu „Balena albastră”

 

Psihologul clinician Gáspár György, specialist în psihoterapia de familie, explică la emisiunea „24 de minute” cum pot gestiona părinţii situaţiile în care observă schimbări în comportamentul copiilor în urma utilizării internetului.

Alte Recomandări