Evaluarea națională 2023. Cum sunt plătiți profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările

Data publicării:
profesor care se plimba intr-o clasa unde elevii dau examen
Evaluarea națională 2023. Cum sunt plătiți profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările. Foto: Guliver/GettyImages

Profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările la Evaluarea națională 2023 sunt plătiți cu sume de la 118 lei până la 1.605 lei, raportat la rolul în comisie și numărul de candidați.

ACTUALIZARE. Ministerul Educației vrea să majoreze cu până la 25% sumele pe care le vor primi profesorii care se vor implica în organizarea și desfășurarea examenelor naționale, potrivit unui proiect de ordin de ministru.

Știrea inițială:

Sumele sunt prevăzute în ordinul ministrului Educației nr. 4143 din 4 mai 2023.

Ordinul prevede următoarele:

Art. 1 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a este plătit după cum urmează:

  1. a) președinte - 642 lei;
  2. b) membri, cu excepția persoanei responsabile cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video - 589 lei;
  3. c) asistent- 118 lei/zi.

(2) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele de evaluare /comisiile de contestațîi pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a, este plătit după cum urmează:

  1. a) președintele:

(i) la o comisie de până la 1000 de candidați (inclusiv) — 1498 lei;

(îi) la o comisie de peste 1000 de candidați - 1605 lei;

  1. b) secretar, cadru didactic cu abilititi în operarea pe calculator/informatician, membru - 749 lei;
  2. c) profesor evaluator - 12 lei/lucrare corectată. 

(3) Pentru activitatea desfășurată în evaluarea națională, persoană responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare/persoană de contact din unitatea de învățământ/centrul de comunicare este plătită cu 1017 lei.

(4) Pentru activitatea desfășurată în Evaluarea națională, persoană responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 589 lei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri