Cele mai amuzante „perle” la Evaluarea Națională 2023: „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii”

Data publicării:
eleva sustind o proba scrisa vazuta de sus
„Perle” la Evaluarea Naționala 2023 FOTO: Shutterstock

Răspunsurile date de unii elevi la examenul de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023 s-au dovedit adevărate mostre de originalitate. În unele lucrări, profesorii au descoperit cuvinte inventate sau expresii demne de operele lui Caragiale. Iată câteva exemple.

Printre altele, elevilor li s-a cerut să transcrie propoziția subordonată dintr-un enunț, iar unul dintre răspunsuri a fost cel puțin original: „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii,” a scris unul dintre absolvenții clasei a VIII-a.

Într-un alt exercițiu, elevii au avut de ales, dintr-un text dat, două figuri de stil. Și aici avem un răspuns inedit. Astfel, în loc de ”piercing-uri”, un elev a inventat o nouă variantă a cuvântului englezesc și a scris „pirsuri”.

O altă cerință, un alt răspuns care stârnește zâmbete. Astfel, la exercițiul în care au avut de prezentat un element comun din două texte, un elev a scris: ,,Elementul comun este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte"

Cât privește exercițiul în care s-a cerut argumentarea importanței respectării regulilor, un elev a vrut să arate cât de mult le prețuiește. "Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!"

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri