Exclusiv Nicușor Dan, despre Cîrstoiu: „Va face tot ce vrea PSD-ul, inclusiv să dea un PUZ pentru un rechin imobiliar”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan face declaratii
Nicușor Dan spune că un rol important îl are Gabriela Firea. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat miercuri, la Interviurile Digi24.ro, referitor la candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, că dacă va fi ales primar general va fi unul PSD, cu program PSD, adăugând că „îi e greu să creadă că domnul doctor, dacă partidul vine și propune ceva, de exemplu să dea un PUZ pentru un rechin imobiliar, o să spună nu”.

„Pentru moment nu vreau să vorbesc de domnia sa ca persoană, aștept să citesc, că nu i-am făcut fișa. Am vorbit de două sau trei ori la telefon pe o chestiune legată de Spitalul Municipal, o extindere, o autorizație, certificat de urbanism”, a explicat Nicușor Dan.

Întrebat dacă medicul Cătălin Cîrstoiu i-a cerut ajutor de-a lungul timpului, primarul Capitalei a răspuns că da.

„Da, da sigur, i-am acordat ajutor. Era vorba de o investiție europeană la Spitalul Municipal și era vorba de un certificat de urbanism după care să urmeze o investiție și pe care l-am emis. A fost o discuție foarte la obiect, pe ce dorea spitalul prin directorul lui”, a mai afirmat Nicușor Dan.

De asemenea, a mai adăugat că „domnul Cîrstoiu este susținut de PSD, șeful lui de campanie fiind și Gabriela Firea”.

Nicușor Dan spune că un rol important îl are Gabriela Firea

„Independent a fost și domnul Oprescu și a făcut politica PSD-ului. Va fi un primar PSD, cu program PSD. A fost prezentat de această coaliție, un rol important în această mișcare îl are doamna Gabriela Firea. Mi-e greu să cred că domnul doctor, dacă partidul vine și propune ceva, de exemplu să dea un PUZ pentru un rechin imobiliar, o să spună nu”, a mai spus el.

Totodată, întrebat dacă se așteaptă să primească voturile simpatizanților PNL, primarul general a spus că „își dorește sprijinul tuturor votanților de dreapta”.

„Desigur, eu vreau, aștept, îmi doresc sprijinul tuturor votanților de dreapta, pentru că în 2020 am avut, după 12 ani de guvernare locală PSD în București, o presiune a întregului public de dreapta pe toate partidele de dreapta din acel moment, de a veni cu un candidat unic, s-a nimerit să fiu eu acela și tot ce au făcut în mandatul ăsta a fost pentru a sastisface exigențele cu care acest public m-a creditat. Acum, am și eu prieteni care au votat toată viața PNL-ul și care cu greu își pun întrebarea dacă pot să voteze sau nu o listă comună PSD-PNL la Consiliul General”, a conchis Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat miercuri pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja sunt coordonatorii campaniei pe Bucureşti. Prima care l-a prezentat pe Cîrstoiu a fost Gabriela Firea, care a subliniat că este momentul ca bucureștenii să simtă că se trece peste orgolii și a dat asigurări că va munci chiar mai mult în această campanie. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri