Video Peste 70 de tornade au lovit SUA. Mai multe avioane de pe un aerodrom au fost distruse, iar unele case au rămas fără acoperișuri

Data publicării:
tornada in sua
Vârtejurile au traversat regiuni întinse și au lăsat în urmă distrugeri masive. FOTO: Captură Digi24

Peste 70 de tornade au fost înregistrate vineri de American Weather Services (NWS), majoritatea în jurul oraşului Omaha din Nebraska şi în apropiere de Iowa.

Vârtejurile au traversat regiuni întinse și au lăsat în urmă distrugeri masive. În Nebraska, de exemplu, unul dintre ele a dărâmat o hală industrială în care erau 70 de oameni. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce în Omaha, o tornadă a făcut praf mai multe avioane de mici dimensiuni, pe un aerodrom. Oamenii aflați în acel moment acolo s-au refugiat la timp în terminal și au scăpat.

Rezultatul tornadelor sunt zeci de clădiri distruse, linii electrice dărâmate, trenuri deraiate.

În Elkhorn, o suburbie din Omaha, imaginile arată case distruse, acoperişuri aruncate la sol, copaci goi.

„Salvatorii continuă să verifice casele afectate şi să ofere asistenţă oricăror persoane rănite”, a scris poliţia din Omaha pe X.

NWS, care a publicat vineri numeroase avertismente de tornadă în mai multe state din centrul Statelor Unite, a anunţat că acest fenomen meteorologic va continua sâmbătă în această vastă regiune de câmpii agricole, inclusiv până în Texas.

Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, sunt relativ frecvente în Statele Unite, în special în zonele centrale şi de sud ale ţării.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri